Toscane Reisgids

Toscane kaart

Kaart Toscane

Toscane op de kaart van Italie. Bekijk de ligging van Toscane en alle bekende plaatsen in Toscane.

 

 

 

 Toscane op de kaart

Hieronder ziet u de kaart van Toscane. Door in te zoomen vindt u de bekende plaatsen in Toscane. U kunt uitzoomen om de wereldkaart te bekijken. Onder de kaart vertellen we u uit welke provincies en provincie-hoofdsteden Toscane bestaat. Deze zijn ook gemarkeerd op de kaart.

Provincies Toscane, hoofdsteden en landschappen.

Arezzo

Arezzo is een overwegend heuvelachtig gebied, met daarnaast vier grote valleien. De hoofdstad Arezzo is een knusse, maar drukbezochte, stad met steile winkelstraten en een prachtig centrum met mooie oude gebouwen.

Florence

De provincie Florence ligt in de noordoostelijke hoek van Toscane. De hoofdstad Florence is ook de hoofdstad van de Regio Toscane. Florence staat bekend om haar vele kunstwerken en gebouwen uit het renaissance-tijdperk.

Grosseto

Grosseto is de naam van de provincie en de provinciehoofdstad aan de Tyrreense kust. Grosseto ligt in de streek die Maremma genoemd wordt. Een populaire toeristische streek in Toscane.

Livorno

Iets Noorderlijker ligt de provincie Livorno aan de Ligurische Zee. Behalve de kuststrook horen ook de meeste Toscaanse eilanden bij de provincie Livorno, zoals het bekende eiland Elba.

Lucca

Het noordelijk deel van de provincie ligt in de Apennijnen(Een gebergte dat zich uitstrekt over een groot deel van italië). Het zuidelijker deel, met de hoofdstad(Lucca) is heuvelachtig. De kuststrook (Versilia) in het zuidwesten is vlak.

Massa-Carrara

Massa Carrara is de meest noorderlijke provincie van Toscane. Het ligt grotendeels in de Apennijnen. Massa Carrara is vooral bekend om de marmerwinning.

Pisa

Pisa heeft een oppervlakte van 1887 km² en ongeveer 275.000 inwoners. De gelijknamige hoofdstad van de Provincie is vooral bekend om de scheve toren. Pisa heeft een eigen luchthaven.

Pistoia

De provincie Pistoia ligt deels in het bergachtige gebied van de de Apennijnen in het noorden van Toscane. Het zuiden van Pistoia is vlakker. Daar ligt ook de hoofdstad Pistoia. Het uiterste noorden is een populair wintersport gebied.

Prato

Prato werd in 1992 afgescheiden van de provincie Florence en is de jongste provincie van Toscane. De provincie heeft een oppervlakte van maar 365 km².

Siena

De provincie Siena ligt in het midden/zuiden van Toscane en ligt tussen de provincies Grosseto en Arezzo. De Hoofdstad Siena heeft een middeleeuws stadsbeeld en is een populaire trekpleister onder toeristen.

Partners

 Vakantie Toscane - Sunweb Vakantie Toscane - Tui Arke

Vakantie Toscane - Kras Vakantie Toscane - VX

Vakantie Toscane - Vakantiediscounter Vakantie Toscane - De Jong Intra

Vakantie Toscane - Prijsvrij Vakantie Toscane - Elmar

Florence kaart

Toegang op musea, kerken en tuinen in Florence. Toegang openbaar vervoer en wifi.

Firenze card

 Vakantie Toscane - Sunweb

Vakantie Toscane

Autovakanties, Agriturismo, Chalets
Sunweb

Vakantie Toscane - Prijsvrij

Vakantie Toscane

Camping, Bungalow, Resort, Golf, Hotel
Prijsvrij

Vakantie Toscane - Arke

Vakantie Toscane

Appartement, Aparthotel, Hotel, Camping
TUI

Vakantie Toscane - VX

Vakantie Toscane

Hotel, Florence, Villa, Appartement, Vliegvakantie
VakantieXperts