Toscane Reisgids

Ponte Vecchio

Ponte VecchioPonte Vecchio is de oudste en beroemdste brug in Toscane. Het is gebouwd over de rivier de Arno. De brug is vooral bekend om de winkeltjes die zich er bevinden.

 

 

Ponte Vecchio 

Ponte Vecchiowerd werd gebouwd in de Romeinse tijd om een eveneens belangrijke weg uit de Romeinse tijd, de Via Cassia, door te trekken over het smalste gedeelte van de rivier de Arno. De Pijlers werden gebouwd van steen en het bovenbouw van hout.
In 1117  en in 1333 werd de brug verwoest door een overstroming van de rivier, maar in 1345 werd het volledig herbouwd uit steen. De architecten ontwierpen een brug met drie bogen (in plaats van 5) die beter bestand moest zijn tegen het water en de brug werd verbreed.

Sieraden Ponte Vecchio

Al vanaf het begin na de herbouw wordt de brug gebruikt voor het drijven van de handel, toen nog door slagers en leerlooiers. Vanaf 1539 werden de werkplaatsen werden aan particulieren verkocht en verbouwd voor het maken en de handel van sieraden. Er vestigden zich enkele bekende smederijen en kunstenaars. De brug werd verder uitgebouwd door met verhogingen en terrassen.

Ponte Vecchio vandaag

Ponte Vecchio is nu nog steeds een bekend winkelcentrum met voornamelijk sieraden, horloges en accessoires. Op de brug kunt u goed zien hoe de geschiedenis de brug gevormd heeft tot een bijzondere, maar ietwat onlogisch gebouwde winkelstraat met leuke gangetjes en uitbouwen over het water.

 


Florence Fotografie wandeltour

Word wandelen rondgeleid door Florence, de stad van de Renaissance, met een deskundige fotograaf die u begeleid bij het maken van de mooiste foto's en het bezoeken van mooie plaatsen. Geniet van heerlijk eten en de Italiaanse cultuur.
Een fotografie wandeling door Florence langs historische bezienswaardigheden en prachtige gebouwen en bruggen, waaronder Palazzo Pitti, de Boboli's Garden en de beroemde Ponte Vecchio.

LEES MEER>>

Partners

 Vakantie Toscane - Sunweb Vakantie Toscane - Tui Arke

Vakantie Toscane - Kras Vakantie Toscane - VX

Vakantie Toscane - Vakantiediscounter Vakantie Toscane - De Jong Intra

Vakantie Toscane - Prijsvrij Vakantie Toscane - Elmar

Florence kaart

Toegang op musea, kerken en tuinen in Florence. Toegang openbaar vervoer en wifi.

Firenze card

 Vakantie Toscane - Sunweb

Vakantie Toscane

Autovakanties, Agriturismo, Chalets
Sunweb

Vakantie Toscane - Prijsvrij

Vakantie Toscane

Camping, Bungalow, Resort, Golf, Hotel
Prijsvrij

Vakantie Toscane - Arke

Vakantie Toscane

Appartement, Aparthotel, Hotel, Camping
TUI

Vakantie Toscane - VX

Vakantie Toscane

Hotel, Florence, Villa, Appartement, Vliegvakantie
VakantieXperts