Toscane Reisgids

Museum Toscane

Museum ToscaneDe kunstwerken uit het renaissance tijdperk bekijken van grote kunstenaars als Michelangelo of Leonardo da Vinci. Of meer weten over de geschiedenis van de Vespa of het merk Gucci?

 

 

Uffizi Galerie Toscane

Museum Toscane - Uffizi GalerieGalleria degli Uffizi is de naam voor een verzameling van diverse museumgalerijen onder één dak. Het museum ligt naast het Palazzo Vecchio in Florence. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Florence. Uffizi toont veel wereldberoemde kunstwerken uit het renaissance tijdperk van bekende kunstenaars zoals Botticelli, Michelangelo en Leonardo da Vinci. U kunt worden rondgeleid aan de hand van een audiogids in het Engels, Duits, Spaans, Frans en Italiaans. Het kunstmuseum is druk bezocht. U doet er verstandig aan om van te voren uw kaarten te reserveren.

Kaarten reserveren


Galleria dell'Accademia

Museum Toscane - Galleria AccademiaDe Accademia Galerie is ontstaan als school voor kunstenaars in 1561 en groeide uit tot de centrale kunstacademie van Toscane. Tegenwoordig, dienstdoende als Museumgalerie, toont het de grote werken van beeldhouwers en schilders. De Accademia Galerie is vooral bekend om het beeld 'David' van Michelangelo.

Kaarten bestellen


Gucci Museum

Museum Toscane - Gucci MuseumIn 1921 opende Guccio Gucci een lederwaren bedrijf en en een kleine winkel voor tassen en koffers in zijn geboortestad Florence. Hij werd geïnspireerd door door de mode in Londen en probeerde deze te vertalen naar de Italiaanse verfijndheid van ambachten. Hoe de oude werken van Gucci eruitzagen en hoe het bedrijf zich ontwikkelde tot een wereldwijd begrip in de mode-industrie kunt u bekijken in het Gucci museum.

guccimuseo.com


Museum Paggio

Museum Toscane - Museum PaggioPiaggio is een grote Italiaanse producent van vliegtuigen, bromfietsen, scooters en motorfietsen en richtte zich ook op allerlei industriële machines. Het Paggio museum laat zien hoe bekende merken van de producent zich door de jaren ontwikkelt hebben. U vindt hier bijvoorbeeld de oude Vespa en Gilera Collectie. Maar ook de moderne collectie van de motorvoertuigen is vertegenwoordigd. 

museopiaggio.it

Partners

 Vakantie Toscane - Sunweb Vakantie Toscane - Tui Arke

Vakantie Toscane - Kras Vakantie Toscane - VX

Vakantie Toscane - Vakantiediscounter Vakantie Toscane - De Jong Intra

Vakantie Toscane - Prijsvrij Vakantie Toscane - Elmar

Florence kaart

Toegang op musea, kerken en tuinen in Florence. Toegang openbaar vervoer en wifi.

Firenze card

 Vakantie Toscane - Sunweb

Vakantie Toscane

Autovakanties, Agriturismo, Chalets
Sunweb

Vakantie Toscane - Prijsvrij

Vakantie Toscane

Camping, Bungalow, Resort, Golf, Hotel
Prijsvrij

Vakantie Toscane - Arke

Vakantie Toscane

Appartement, Aparthotel, Hotel, Camping
TUI

Vakantie Toscane - VX

Vakantie Toscane

Hotel, Florence, Villa, Appartement, Vliegvakantie
VakantieXperts